ملیپوش اسکی ایران در المپیک زمستانی 2014 میگوید اگر اسکی بازان ایرانی هم مانند اروپاییها و آمریکاییها تمام مدت سال تمرین میکردند و حمایت میشدند به مدال میرسیدند.
محمد کیادربندسری در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این که در آستانه المپیک تمرینات خوبی را سپری کردهام، اظهار کرد: اردوها، تمرینات و مسابقات مختلفی که پشت سر گذاشتم همگی خوب بود، ولی به دلیل بالا بودن هزینهها و برخی مسائل نتوانستم بهتر از این به آمادگی دست یابم.
او ادامه داد: در مجموع در 14 مسابقه شرکت کردم. این مسابقات محک خوبی برایم بود و توانستم به سطح مناسبی از آمادگی دست یابم، ولی فراموش نکنیم که فاصله ما با اسکی بازان اروپایی و آمریکایی از نظر زمان تمرین بسیار است.
المپین ایرانی حاضر در بازیهای المپیک زمستانی 2014 گفت: اسکی بازان اروپایی و آمریکایی 12 ماه در سال اسکی میکنند، ولی ما در ایران باید منتظر باشیم تا بارش برف شروع شود و بعد از آن برای تمرین به پیستهای اسکی برویم.
کیادربندسری با بیان این که اسکی بازان ایران از نظر فنی از اروپاییها و آمریکاییها چیزی کم ندارند، تصریح کرد: حتی در برخی موارد اسکی بازان ما از نظر تکنیکی از آنها جلوتر هستند، ولی آنچه که اهمیت دارد مدت زمان طولانی تمرینهای اسکی بازان دیگر کشورها است. البته موضوع دیگر دغدغههای مالی است که متاسفانه با آن درگیر هستیم.
او تصریح کرد: به عنوان یک ورزشکار المپیکی من هنوز درگیر دریافت پول سال گذشتهام هستم، چرا باید یک روز قبل از اعزام ورزشکار المپیکی ایران در کمیته انضباطی به دنبال معوقات سال گذشتهاش باشد.
کیادربندسری انتقادی را نیز در مورد هدیه پنج میلیون تومانی که به ورزشکاران المپیکی داده شد مطرح کرد و گفت: قرار بود اسپانسر به اسکی بازان آلپاین چهار جفت اسکی بدهد که بعد تبدیل شد به پنج میلیون تومان پول نقد. این پول باید دو ماه پیش به المپینها داده میشد که در جلسهای با وزیر به ما داده شد.
اسکی باز حاضر در المپیک 2014 سوچی با ابراز تاسف از کم توجهی به اسکی بازان، تصریح کرد: متاسفانه در این شرایط اهالی جامعه اسکی به جای آن که در کنار هم باشند روبروی هم هستند و به جای تلاش و تقلا برای پیشرفت اسکی در ایران، علیه هم موضع میگیرند.
او اضافه کرد: ورزشکاران ایران در المپیک زمستانی فقط پنج نفر هستند و در قیاس با تعداد ورزشکارانی که در المپیک تابستانی شرکت کرده بودند به هیچ وجه قابل مقایسه نیست اما از آنها چه حمایتی شد و از ورزشکاران المپیک زمستانی چه حمایتی؟
کیادربندسری با اشاره به این که امسال هیچ باشگاهی نداشته، تصریح کرد: در سالی که گذشت من هیچ باشگاهی نداشتم و عملا درآمدی نیز نداشتم. وقتی نفر اول اسکی ایران که عازم المپیک میشود بدون باشگاه بماند دیگر چه انگیزهای میتواند داشته باشد.
اسکی باز تیم ملی ایران اضافه کرد: حتی هزینهای که به عنوان پاداش به ما داده میشود صرف خرید لوازم میشود . ورزش اسکی هم یکی از پر هزینهترین ورزشهای دنیا است.
او با بیان این که تفاوتی که میان اسکی بازان و فوتبالیستها است، به هیچ عنوان درست نیست ، گفت: فوتبال ایران با پیروزی مقابل کشورهایی همچون لبنان و ازبکستان عازم جام جهانی شد و به آنها پس از صعود حواله خودرو و صد میلیون تومان دادند. این در حالی است که تیم ملی اسکی ایران هم به جام جهانی میرود و در آنجا به جز کشورهای کره جنوبی و ژاپن اصلا به کشورهای آسیایی نگاه هم نمیکنند.
کیادربندسری ادامه داد: اگر حتی یک دهم هزینهای که برای فوتبال میکنند در ورزش اسکی هزینه کنند ما در میادین جهانی مدال کسب میکنیم. چطور وقتی تیم ملی فوتبال با آن همه پول خرج کردن میرود جام جهانی کسی انتظار کسب رتبههای بالا را ندارد، اما از اسکی بازان که با حداقل هزینهها تمرین میکنند انتظار دارند مدال کسب کنند.
ملیپوش اسکی ایران در المپیک زمستانی 2014 درباره شرایط سخت تمرین اسکی بازان نیز گفت: ملیپوشان اسکی ما مجبور هستند در فصل برف همراه با توریستها اسکی کنند. البته شرایط پیست هم چندان مطلوب نیست و وقتی کسی اسکی میکند باید برای نفر دوم پیست را صاف کنند.
او با تاکید بر این که باید تفاوتهای میان ورزشکاران رشتههای تابستانی و زمستانی برداشته شود، گفت: باید این مطالب را به وزیر ورزش و جوانان انتقال داد. طرح مسائلی همچون نداشتن پیست اختصاصی در جلسه با وزیر ورزش و جوانان و یا در نشست خبری کار درستی نبود.
کیادربندسری با بیان این که باید فرهنگسازی درست برای معرفی ورزشهای زمستانی شود، خاطر نشان کرد: باید نشان دهیم که جایگاه ورزش اسکی در جهان کجاست. اگر جامعه اسکی نخواهد ورزشهای زمستانی از جمله اسکی مطرح شود نباید از دیگران انتظار داشت که این کار را کنند.
عضو تیم ملی اسکی ایران در پایان به حضور ناصر طالبی به عنوان سرپرست فدراسیون اسکی اشاره کرد و گفت: آقای طالبی با این که در رشته اسکی متخصص نیست، اما با ورزش آشنا است و همین امر هم نکته قابل توجهی است.