با افزایش گرمایش زمین پرسش مهمی به میان آمده است: اسکی کنیم یا اسکی نکنیم؟ چطور استراحتگاههای کوهستانی از دادههای آب و هوایی برای برنامه ریزی آینده استفاده می کنند. برف یک هدیه است اما پیستهای اسکی ما باید بتوانند فعالیت کنند حتی اگر برف نبارد. این ایده اصلی است.
ابتدا آخرین دادههای سرویس تغییرات آب و هوایی کپرنیک را بررسی می کنیم:
در سطح جهانی، این ششمین ژانویه بسیار گرم ثبت شده با بیش از ۰.۲ درجه سانتیگراد بالاتر از متوسط بین سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ بود.
اگر نگاهی به نقشه تغییرات دما بیندازیم، می بینیم که در بعضی جاها هوا بسیار سردتر و در بعضی مناطق گرمتر است. نروژ، سوئد و روسیه سردترین ماه ژانویه خود ار از سال ۲۰۱۰ تاکنون داشته اند. در روستای لیرفراتن در نروژ دما در ماه گذشته ۱۰ درجه کمتر از متوسط بود.
در آتن، ده روز اول سال در واقع گرمترین هوا را در مقایسه با دمای ۱۶۰ سال گذشته در ژانویه تجربه کردند.
اگر نگاهی کنیم به الگوی بارندگی، می توانیم ببینیم که در ایتالیا و در امتداد سواحل آدریاتیک بسیار مرطوب تر از حد متوسط بوده است. سپس در اسپانیا، میزان بارش برف و باران به طور قابل توجهی بیش از متوسط در مناطق مرکزی و شرقی کشور بود.
برگردیم به گزارشمان، در زمستان امسال، پیستهای اسکی در سراسر اروپا وضع استثنایی داشتهاند. آنها برف بیش از حدی را تجربه کردند اما به دلیل محدودیتهای مربوط به کرونا تقریبا هیچ توریستی را شاهد نبودند. با نگاه به آینده، بزرگترین نگرانی آنها تغییرات آب و هوایی است و آنها اکنون با دانشمندان در تلاشتند تا هوشمندانه ترین راهها را پیدا کنند.
برای یافتن اطلاعات بیشتر به آلب رفتم. ما در ارتفاع ۱۳۰۰ متری در کوههای بخش «دروم» فرانسه رفتهایم تا با دانشمندان اقلیمی ملاقات کنیم که با مدیران پیستهای اسکی کار می کنند تا بهترین روشها را برای سازماندهی پیستهای اسکی با گرم شدن کره زمین پیدا کنند.
نخست یک پرسش واضح: چرا وقتی مشکلات زیادی ما را احاطه کرده نگران کمبود برف پیستهای اسکی باشیم؟
کارول کارمگنولا، از سازمان هواشناسی فرانسه می گوید: «ما از تغییرات اقلیمی و کمبود برف حرف می زنیم در حالی که در حال حاضر برف زیادی داریم. البته نباید بین روند و تغییرات مقطعی به اشتباه افتاد. می توان روندهای افزایش گرمایش زمین را داشته باشیم و در عین حال تغییراتی در یک فصل و حتی در فصلهای مختلف را با اوج و فرودهای متفاوت شاهد باشیم.»
پیستهای اسکی در حال حاضر با ایجاد تنوع در فعالیتهای خود، بویژه در ایستگاههای با ارتفاع کمتر مانند این ایستگاه که در سال گذشته فقط چند روز بارش برف را تجربه کرد، سعی در پاسخ به پرسش تغییرات آب و هوایی را دارند.
مارک اوبوسیه، مدیر عملیاتی پیست دروم توضیح می دهد: «می دانیم که پیست هایی که در یکهزار متری هستند، کارشان تمام است. باید صادقانه بگویم ما نمی توانیم در همه جبههها بجنگیم. فشرده سازی برف، آوردن برف به اینجا، مردم آگاهند به این موضوع. اما اینجا یک ایستگاه تابستانی هم هست. اینجا جادههای آسفالت دارد و ما می توانیم اسکی چرخدار را راه بیاندازیم و کمی خسارتها را جبران کند. این نوع سایتها واقعا در تابستان محبوباند.»
نکته ظریف این است که سرمایهگذاران تصمیم بگیرید در چه چیزی و در کجا سرمایهگذاری کنید. آنجاست که اپلیکیشن تغییرات برفی می تواند دیدگاه علمی ارائه دهد. اپلیکیشن تغییرات برفی در حال حاضر با بیش از ۷۰ ایستگاه اسکی در فرانسه کار می کند تا پیش بینی های دقیق آب و هوایی را برای ۳۰ سال آینده ارائه دهد.
کارول کارماگنولا، از پروژه تغییرات برفی سازمان هواشناسی فرانسه می گوید: «هر یکی از رشتهکوههای آلپ و پیرینه بطور جداگانه مورد بررسی قرار می گیرند و در هر رشته کوه، شیب، جهت و ارتفاع در هشت جهت مختلف و یالهایی کوه و همچنین ارتفاعات مختلف بر اساس باندهای ۳۰۰ متری، مورد بررسی قرار می گیرند.»
تغییرات برفی می تواند سناریوهای مختلف آب و هوایی را با و یا بدون برف مصنوعی مدل سازی کند. اموری که اطلاع از آنها برای سرمایه گذاریهای استراتژیک که بازده آنها چندین دهه به طول کشد، بسیار حیاتی است.
سدریک فرموند، مدیل کل ایستگاههای اسکی دروم می گوید: «پرسشهایی که وجود دارد این است که آیا ما به سمت ادغام فعالیتها حرکت کنیم به این معنی که پوشش برف خود را تثبیت کنیم و ایمن سازی کنیم: یا کلا بگذاریم همه چیز مانند گذشته پیش برود و به فعالیت دیگری بپردازیم؟ امروز این اقلیم شناسان هستند که می توانند به این پرسشها پاسخ دهند.»